Sinterklaas en de Pieten zijn volop bezig met de voorbereidingen van het Sinterklaasfeest als de louche zakenman Stan, in het bijzijn van de burgemeester, iedereen sommeert het kasteel onmiddellijk te verlaten. Stan heeft overigens wel een andere locatie voor ze geregeld.

Hogepief is opgelucht maar de moed zakt hem in de schoenen als dat een grasveldje met een Dixi blijkt te zijn. Op hun ‘kampeerplek’ proberen de Pieten te bedenken wat ze moeten doen. Pepernoten bakken op een campinggasstelletje duurt wel heel erg lang en Sinterklaas wordt stijf van de campingstoeltjes. Maar dat is nog niet het ergste: ze kunnen niet bij de cadeautjes en het snoepgoed dus het Sinterklaasfeest is in gevaar!

Kiki en Paco Post vertrouwen de boel niet en gaan op onderzoek uit. De tijd dringt, de bulldozers staan al klaar om aan de eerste sloopwerkzaamheden te beginnen.

Maar staat het kasteel wel op instorten of is er iets anders aan de hand? Zal het ze lukken om het kasteel en daarmee het Sinterklaasfeest te redden?!

Cast
Bram van der Vlugt
Chris Tates
Wes Mutsaars
Joshua Albano
Giovanni Camianita
Nicole van Beest
Stef de Reuver
Ailbhe Duffy
Fillip Bolluyt
Lennart Lemmens
Erica Terpstra
Peter R. de Vries

Bram van der Vlugt
Bo Burger
Lieke van Lexmond
Liz Scholten
Jelle de Jong
Pamela Teves
Edo Brunner
Kylian de Pagter – Colin
Jimmy van Schaik
Chris Tates
Guus van Berge
Joshua Albano
Maaike Bakker
Roel Dirven
Wesley Mutsaars
Aad van Toor
Erik de Vogel
e.v.a

D.O.P: Goof de Koning
Regie: Bob Wilbers
Scenario: Nienke Römer