Sinterklaas en de Pieten zijn volop bezig met de voorbereidingen van het Sinterklaasfeest als de louche zakenman Stan, in het bijzijn van de burgemeester, iedereen sommeert het kasteel onmiddellijk te verlaten. Stan heeft overigens wel een andere locatie voor ze geregeld.

Hogepief is opgelucht maar de moed zakt hem in de schoenen als dat een grasveldje met een Dixi blijkt te zijn. Op hun ‘kampeerplek’ proberen de Pieten te bedenken wat ze moeten doen. Pepernoten bakken op een campinggasstelletje duurt wel heel erg lang en Sinterklaas wordt stijf van de campingstoeltjes. Maar dat is nog niet het ergste: ze kunnen niet bij de cadeautjes en het snoepgoed dus het Sinterklaasfeest is in gevaar!
Kiki en Paco Post vertrouwen de boel niet en gaan op onderzoek uit. De tijd dringt, de bulldozers staan al klaar om aan de eerste sloopwerkzaamheden te beginnen.

Maar staat het kasteel wel op instorten of is er iets anders aan de hand? Zal het ze lukken om het kasteel en daarmee het Sinterklaasfeest te redden?!

De rol van Sem zal vertolkt worden door Bo Burger (KINDEREN VOOR KINDEREN, de musical BEAUTY AND THE BEAST). Lieke van Lexmond (TOSCAANSE BRUILOFT, ROKJESDAG, MICHIEL DE RUYTER) zal de rol van zijn moeder Anna op zich nemen. Slechteriken in de film Mammie en Huibert Jan worden gespeeld door Pamela Teves (ONDERWEG NAAR MORGEN, SINTERKLAAS EN DE PEPERNOTEN CHAOS) en Edo Brunner (DENNIS P, JA ZUSTER NEE ZUSTER).

Verdere rollen in de film zijn weggelegd voor Chris Tates (MISFIT, MEIDEN VAN DE HERENGRACHT), Jelle de Jong (DOKTER DEEN, SNEEKWEEK), GTST-ster Roel van Dirven en Maaike Bakker.

Niemand minder dan Bram van der Vlugt adviseerde Sinterklaas bij zijn rol in de film.

DE BRIEF VOOR SINTERKLAAS wordt geproduceerd door Messercola (LA FAMIGLIA, INFANTILIO). Regie is in handen van Lucio Messerola die met DE BRIEF VOOR SINTERKLAAS zijn speelfilmdebuut maakt.
Het scenario werd geschreven door Trui van de Brug.

De film is mede tot stand gekomen dankzij
Monkey Town The Netherlands.

Cast
Bram van der Vlugt
Chris Tates
Wes Mutsaars
Joshua Albano
Giovanni Camianita
Nicole van Beest
Stef de Reuver
Ailbhe Duffy
Fillip Bolluyt
Lennart Lemmens
Erica Terpstra
Peter R. de Vries

Crew
Verhaal:  Lucio Messercola & Marcella Westen
Scenario:  Trui van de Brug
DOP: Goof de Koning
Regie: Lucio Messercola

Menu