Als de familie Vos aankomt in de Efteling voor een jaarlijks weekendje samen, ontdekt de elfjarige Teun (Levi Otto) dat zijn pas overleden opa, die hij heel erg mist, daar nog een laatste puzzeltocht voor hem achter heeft gelaten. Hoewel de meeste volwassenen denken dat dat onzin is, gaat Teun samen met zijn bijzondere tante Ada (Raymonde de Kuyper) op een spannende expeditie door het attractiepark om erachter te komen wat zijn opa precies voor hem heeft verstopt. Teun komt erachter dat het gaat om opa’s zeer kostbare sprookjesboek. Maar Teun en Ada blijken niet de enigen die op het boek uit zijn; een mysterieus figuur zit hen dwars waar hij maar kan. Gaat het ze lukken om het boek op tijd terug te vinden en zo ook de familie Vos bij elkaar te houden?

De rol van Sem zal vertolkt worden door Bo Burger (KINDEREN VOOR KINDEREN, de musical BEAUTY AND THE BEAST). Lieke van Lexmond (TOSCAANSE BRUILOFT, ROKJESDAG, MICHIEL DE RUYTER) zal de rol van zijn moeder Anna op zich nemen. Slechteriken in de film Mammie en Huibert Jan worden gespeeld door Pamela Teves (ONDERWEG NAAR MORGEN, SINTERKLAAS EN DE PEPERNOTEN CHAOS) en Edo Brunner (DENNIS P, JA ZUSTER NEE ZUSTER).

Verdere rollen in de film zijn weggelegd voor Chris Tates (MISFIT, MEIDEN VAN DE HERENGRACHT), Jelle de Jong (DOKTER DEEN, SNEEKWEEK), GTST-ster Roel van Dirven en Maaike Bakker.

Niemand minder dan Bram van der Vlugt adviseerde Sinterklaas bij zijn rol in de film.

DE BRIEF VOOR SINTERKLAAS wordt geproduceerd door Messercola (LA FAMIGLIA, INFANTILIO). Regie is in handen van Lucio Messerola die met DE BRIEF VOOR SINTERKLAAS zijn speelfilmdebuut maakt.
Het scenario werd geschreven door Trui van de Brug.

De film is mede tot stand gekomen dankzij
Monkey Town The Netherlands.

Cast
Levi Otto
Raymonde de Kuyper
Anna Drijver
Fockeline Ouwerkerk
Randy Fokke
Frederik Brom
Ruurt de Maesschalck
Ralph Moerman
Peter Faber
Lucilla Bellinga
Fien Lindenhovius
Edo Brunner

Crew
Verhaal:  Lucio Messercola & Marcella Westen
Scenario:  Trui van de Brug
DOP: Goof de Koning
Regie: Lucio Messercola

Levi Otto
Raymonde de Kuyper
Anna Drijver
Fockeline Ouwerkerk
Randy Fokke
Frederik Brom
Ruurt de Maesschalck
Ralph Moerman
Peter Faber
Lucilla Bellinga
Fien Lindenhovius
Edo Brunner

Genre:  Jeugd
Filmlengte:  81 minuten
Land:  Nederland
Nederlandse première: 7 oktober.