De feestelijke aankomst van Sinterklaas wordt overschaduwd door een gigantisch probleem: door een groot tekort aan Pieten dreigt de traditie voor eens en altijd te verdwijnen. Sinterklaas zit met zijn handen in het haar: hoe komt hij snel aan nieuwe, goede Pieten?

Er zit niets anders op dan een auditie te organiseren, waarbij de goedheiligman opzoek gaat naar nieuwe Pieten: een officiële ‘Pietendag’. Sem ziet zijn kans schoon en schrijft onmiddellijk een brief. Als hij een stoere, sterke Piet kan worden dan durven zijn pesters hem vast nooit meer lastig te vallen.

Maar wat niemand weet is dat Huibert Jan en zijn ‘Mammie’ middels een gemeen plan proberen om de Pietendag te saboteren. Gaat het Sem, Patty Pepernoot en piet Bennie lukken om de Pietendag én daarmee het Sinterklaasfeest te redden? Of komt er voor eens en altijd een einde aan het Sinterklaasfeest?

De rol van Sem zal vertolkt worden door Bo Burger (KINDEREN VOOR KINDEREN, de musical BEAUTY AND THE BEAST). Lieke van Lexmond (TOSCAANSE BRUILOFT, ROKJESDAG, MICHIEL DE RUYTER) zal de rol van zijn moeder Anna op zich nemen. Slechteriken in de film Mammie en Huibert Jan worden gespeeld door Pamela Teves (ONDERWEG NAAR MORGEN, SINTERKLAAS EN DE PEPERNOTEN CHAOS) en Edo Brunner (DENNIS P, JA ZUSTER NEE ZUSTER).

Verdere rollen in de film zijn weggelegd voor Chris Tates (MISFIT, MEIDEN VAN DE HERENGRACHT), Jelle de Jong (DOKTER DEEN, SNEEKWEEK), GTST-ster Roel van Dirven en Maaike Bakker.

Niemand minder dan Bram van der Vlugt adviseerde Sinterklaas bij zijn rol in de film.

DE BRIEF VOOR SINTERKLAAS wordt geproduceerd door Messercola (LA FAMIGLIA, INFANTILIO). Regie is in handen van Lucio Messerola die met DE BRIEF VOOR SINTERKLAAS zijn speelfilmdebuut maakt.
Het scenario werd geschreven door Trui van de Brug.

De film is mede tot stand gekomen dankzij
Monkey Town The Netherlands.

In de bioscoop
Scenario
Verhaal

Regie
D.O.P

9 oktober 2019
Trui van de Brug
Lucio Messercola
Marcella Westen
Lucio Messercola
Goof de Koning

Bram van der Vlugt
Bo Burger
Lieke van Lexmond
Liz Scholten
Jelle de Jong
Pamela Teves
Edo Brunner
Kylian de Pagter – Colin
Jimmy van Schaik
Chris Tates
Guus van Berge
Joshua Albano
Maaike Bakker
Roel Dirven
Wesley Mutsaars
Aad van Toor
Erik de Vogel
e.v.a

Genre:  Jeugd
Filmlengte:  81 minuten
Land:  Nederland